Centru de traduceri autorizate și interpretariat POLIGLOTIS Iași - Tel: +40 758745840 [languagelinks]
By :
Comment : 2

5 Semne că afacerea ta are nevoie de servicii de traducere

descărcareDe cele mai multe ori, persoanele pornesc de la deschiderea unei afaceri de familie, cu investiții modeste. Fiind o afacere mică, la început de drum, cauți soluții cât mai accesibile, de la meniuri ieftine pentru restaurantul tău și până la un spațiu mic pentru biroul afacerii tale. Însă, pe măsură ce afacerea crește, începi să investești din ce în ce mai mult în afacere. Acesta este momentul în care trebuie să întrebi dacă trebuie să-ți traduci site-ul, dacă vrei să te extinzi pe plan internațional, etc.  Iată câteva semne că ai avea nevoie de servicii de traducere pentru compania ta:

 1. Ești  într-o locație cu un procent mare de străini? Dacă afacerea ta se află într-un mediu urban, este foarte probabil ca afacerea ta să atragă străini care vorbesc o limba diferită de limba română sau de limba engleză. În București, de exemplu, este probabil să atragi clienți care vorbesc spaniola, chineza, italiana, arabă, franceză și altele. Dacă afacerea ta se află în inima cartierului chinezesc, atunci, cu siguranță, ai nevoie de servicii de traducere .
 2. Conduci o afacere care este orientată spre un grup de străini? Anumite afaceri s-ar putea să atragă o gamă mai largă de culturi, dar sunt câteva care pot atrage doar câteva grupuri de străini. De exemplu, dacă ai un restaurant cu specific arăbesc, este foarte important ca meniul să fie și în limba arabă. Ei vor fi printre primii tăi clienți.
 3. Cum se dezvoltă afacerea ta? Câteodată, afacerile pornesc cu intenția de a atrage o gamă largă de clienți, însă mai târziu devin specializate. Poate că ți-ai pornit afacerea cu intenția de a vinde tuturor, precum și publicului specializat, însă ulterior ai observat că în restaurantul tău intrau preponderent clienții arabi. Așă că, următorul pas,  va fi să angajezi persoane vorbitoare de limba arabă. De asemenea, ca să atragi mai mulți clienți arabi, vei apela la servicii de traducere pentru a-ți traduce flyer-ul în limba arabă.
 4. Cum îți vezi afacerea în 5 sau 10 ani?  Este foarte important să te gândești în viitor și să-ți trasezi obiective pentru următorii 5 sau 10 ani. De exemplu, dacă ai o firmă de IT și dorești să atragi persoane/companii din diferite țări, atunci e important să-ți traduci site-ul în mai multe limbi. Știai că 80% din populație, dacă nu găsesc site-ul în limba lor, preferă să nu mai citească deloc informațiile în altă limbă și să achiționeze de pe alte site-uri?
 5. descărcare (1)Îți vezi afacerea extinzându-se în străinătate? Câteodată, oamenii se gândesc că vor conduce o afacere ce nu se va extinde în străinătate, precum un restaurant. Însă, până și în cazul restaurantelor, este posibil ca afacerea să devină atât de populară încât să o extinzi și peste hotare. De exemplu, Chef Nobu Matsuhisa și-a deschis restaurante în locuri variate precum New York, Mexic, Milano, Mumbai, Budapesta și Beijing. În momentul în care te extinzi pe plan internațional este necesar să apelezi la servicii de traduceri și interpretariat pentru a putea discuta cu colaboratorii, clienții și furnizorii din țările respective.

Dacă ai întâlnit vel puțin unul dintre cele 5 semne, atunci poți apela cu încredere la Centrul de traducere și interpretariat POLIGLOTIS Iași! Îți vom oferi cele mai bune soluții!

 

Gabriel Dimitrașcu

About the Author
 1. Chestionare Auto Reply

  Interesant articol. Unde as putea afla mai
  multe despre Centru de traduceri autorizate și interpretariat POLIGLOTIS Iași
  5 Semne că afacerea ta are nevoie de servicii de traducere ?
  Multumesc!

  • admin Reply

   Ne puteți contacta la numărul de telefon 0758.745.840, pe adresa de email office@poliglotis.com sau puteți să ne faceți o vizită în Iași pe Strada Anastasie Panu nr.13-15, Bl. Ghica Vodă, sc 2C. mezanin(deasupra Băncii Transilvania, vis-a-vis de Hala Centrală). Vă așteptăm!

Leave a Reply

*

captcha *

italyGermanfrenchEnglishromania