Centru de traduceri autorizate și interpretariat POLIGLOTIS Iași - Tel: +40 741 932 347 [languagelinks]
By :
Comment : 0

Cum a fost pentru mine(Mihaela Ili) internship-ul la Centrul de traduceri și interpretariat POLIGLOTIS!

A fost o dată ca niciodată…..așa încep toate poveștile și tot așa a început și povestea internship-ului meu la Centrul de traduceri și interpretariat Poliglotis. În cele două luni petrecute aici, am avut parte de numeroase provocări, mi-am dezvoltat noi abilități, am trăit experiențe unice, mi-am făcut noi prieteni și am petrecut multe clipe frumoase. Cineva ar putea spune că prieteniile nu se leagă în doar două luni, că este o perioadă mult prea scurtă pentru a ajunge să cunoști bine pe cineva. Adevărul este că am trecut prin multe momente împreună, care ne-au unit.

mimiTimp de câteva săptămâni am mers pe la diverse companii pentru a prezenta serviciile Centrului de traduceri și interpretariat Poliglotis. Am mers împreună la “flyerat”, cum numeam noi zilele în care distribuiam flyere. Am întâlnit tot felul de oameni, prietenoși și mai puțin prietenoși, veseli și morocănoși, curioși și indiferenți.

Am învățat mai bine orașul în timp ce căutam companiile pe care trebuia să le găsim; flyeratul m-a învățat să le zâmbesc mai des străinilor, pentru că uneori un simplu zâmbet face o diferență enormă. Am mai înțeles că atunci când cineva îmi va oferi un flyer sau un pliant, sigur o să-l iau și o să îi mulțumesc, pentru că știu deja că și această activitate presupune un efort.

Am scris și  articole pe despre serviciile de traducere și interpretariat, am încercat să înțeleg cum funcționează un start-up din domeniul traducerilor și am încercat să vin cu idei care să ajute compania să crească, să se dezvolte.

De asemenea, am ajutat la organizarea unui eveniment. Pe 26 septembrie, Europa a sărbătorit ”Ziua limbilor europene” și noi am organizat un eveniment pe această temă. Am încercat să surprindem culturile a patru țări europene: Germania, Spania, Marea Britanie și România, încercând să oferim atât o latură de divertisment, cât și una informativă. În condițiile în care barierele economico-comerciale dintre țări se estompează, tot mai multe companii se extind sau își deschid afaceri în străinătate, extindere care, deși poate fi avantajoasă, presupune un întreg lanț birocratic. În cadrul evenimentului ”TRANSLATE YOUR BUSINESS” am oferit informații despre modalitățile și listele de acte necesare pentru acest proces. La eveniment au venit persoane curioase, vesele, bine dispuse, care ne-au ajutat să creăm o atmosferă intimă, prietenoasă.

Bineînțeles o să-mi lipsească aceste două luni de internship, o să-mi lipsească oamenii pe care i-am cunoscut și cu care am petrecut tot acest timp. Le sunt recunoscătoare pentru oportunitatea pe care mi-au acordat-o, posibilitatea de a-mi începe propriul drum profesional, iar dacă o să am nevoie de traduceri sau de interpretariat, știu exact la cine să apelez.

Ili Mihaela

About the Author

Leave a Reply

*

captcha *

italyGermanfrenchEnglishromania